X

İlyas Ülkü Tuğcu’nun Briç Öyküsü

Halen Rize Briç Spor Kulübü başkanı olan İlyas Ülkü Tuğcu’nun briç öyküsü kendi ifadesiyle şöyledir.

Modern briçe 2011 yılında Osman İkinci’nin ilk sistem kitabı olan “Profesyonel Briç” ile başladım. Okuduklarımı her gün en az beş saat BBO’da uygulamaya çalıştım. 2013 yılında ise yine Osman İkinci’nin yazdığı “Etkili Sistem: 2/1 ve Etkili Defans” kitaplarını okumaya başladım. Bu kitaplarla bir taraftan “Etkili Sistem: 2/1” ile sistem bilgimi ve diğer taraftan da “Etkikli Defans” ile briçte defans yeteneklerimi geliştirmeye devam ettim. Kuşkuda kaldığım durumlarda kitapların yazarı Osman İkinci’yi telefonla aradım. Sağ olsun her zaman bütün sorularımı nezaketle cevapladı, sorduğum konvansiyonları en sade bir biçimde bana anlattı.

2013 yılında Rize’de briç kulübü kurmaya karar verdim. Bu kararımı ancak 2015 yılında uygulamaya geçirerek Rize Briç Spor Kulübü’nü kurdum.

Kulüpte haftada üç gün arkadaşlarla ikişer saat çalıştık. “Etkili Sistem: 2/1″deki sistemik bilgileri ve konvansiyonları uyguladım. Bu çalışmalarımın ürünü olarak BBO’da önemli turnuvalarda 42 birincilik aldım. İlk defa katıldığım “3. Osman Peker Briç Turnuvasında” yeniliğe açık olan kardeşim Şener Tuğcu ile birinci olduk.

Katkılarından dolayı briç yazarı Osman ikinci’ye çok teşekkür ediyorum. Eline, emeğine ve beynine sağlık.

Rize briç Spor Kulübü üyeleri olarak çalışmaya devam edeceğiz. Osman İkinci’nin yeni eserleri ile daha da gelişmeyi ve daha büyük başarılara imza atmayı hedefliyoruz.

Herkese selamlar, saygılar, sevgiler…

 

 

Osman İkinci:

View Comments (3)

  • Hayatlarında hiçbir başarı gösteremeyenler, kendilerini başkalarının başarılarını küçültmekle teselli ederler. Başarmak zordur, kolaya kaçarsan sonuç basitleşir. Unutmamak gerekir ki, yokuş aşağı inmek kolaydır ama manzara tepeden seyredilir. Rize Briç Kulübü 2015 yılında kurulmuş olup kendi evinden ve ailesinden daha çok bu kulübe daha fazla fedakarlık gösterip iyi yerlere getirebilmek için çaba gösterilmiştir. Hem kulübümüz hemde Rize’miz adına Karadeniz Şampiyonluğu adına bir ilke imza atılmıştır. Rize Briç Spor Kulübü Başkanı Babam İlyas Ülkü TUĞCU ‘ ya ve Amcam Şenol TUĞCU ‘ ya hayırlı olsun temennilerimi sunar başarılarla ve kupalarla dolu nice turnuvalar dilerim.Emeklerinize , yüreğinize sağlık. Saygılarımla .

  • Rizemize yakışır bir kupa olmuştur başarılar dileriz sayın hocam nice kupalara kavuşmanız dileklerimle.

  • Kısa süreli briç yolculuğunuzda gerçekten çok uzun yol almış olduğunuzu görüyorum. Kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.

Related Post