2009 – 2010 SEZONU SPORCU LİSANSLARI

Osman İkinci
Osman İkinci Aralık 9, 2009 16:19

2009 – 2010 SEZONU SPORCU LİSANSLARI

01.09.2009 – 31.08.2010 tarihleri arasında geçerli olan 2009-2010 sezonu lisans ücretleri aşağıdadır:

  • Öğrenci (25 yaş ve altı): Ücretsiz
  • Devlet Memuru ve Emekliler: 20 TL
  • Diğer: 30 TL
  • Kulüp Lisansı: 60 TL  (Öğrenci, Emekli vs indirimi uygulanmaz)
  • Kart ücreti: 5 TL (Lisans Kartı olmayanlardan bir defaya mahsus olmak üzere alınır)

TBF Sporcu Lisansları

TBF Turnuvalarına katılmak için geçerli bir sporcu lisansı bulunması zorunludur. Lisans başvurusu yapmış ve TBF banka hesabına lisans ücretlerini yatırmış olmalarına rağmen lisans kartları eline ulaşmamış tüm sporcuların (0312) 309 5418 veya (0312) 309 5574 no’lu telefonlar kanalı ile TBF Genel Sekreterliğine başvurmaları önemle rica olunur.

  1. TBF turnuvalarına katılmak için geçerli bir lisans veya lisans başvurusunun bulunması gerekmektedir. Tüm İl Tertip Komiteleri ve Turnuva Baş Hakemleri, bölgelerinde düzenlenmekte olan TBF turnuvalarında lisans kontrolü yapmakla yükümlüdür.
  2. Turnuva sezonuna ilişkin lisanslar 01 Eylül – 31 Ağustos tarihleri arasında geçerlidir.
  3. TBF’ye başvuru yapmış olmasına rağmen lisansı her jangi bir nedenle kendisine ulaşmamış sporcuların TBF Genel sekreterliğine başvurmaları (0312 – 309 5418 veya 309 5574) rica olunur. Bu sporcular, lisans ücretlerini TBF’nin banka hesabına yatırdıklarını belgeleyen dekontu ve başvuru formunun fotokopisini ibraz ederek TBF turnuvalarına katılabilirler.

Lisansı Olmayan Sporcular İçin Bireysel Lisans:

Aşağıdaki belgelerin TÜRKİYE BRİÇ FEDERASYONU, ULUS İŞHANI, A-BLOK, KAT: 7, ULUS, 06050 ANKARA adresine posta veya kargo ile gönderilmesi veya TBF Turnuvalarından önce turnuvanın yapılacağı salonda açılacak olan Lisans Başvuru masasına ibraz edilmesi gerekmektedir:

  • Doldurulmuş TBF Lisans Formu (http://www.tbricfed.org.tr/ adresinden indirebilirsiniz)
  • TBF’nin (VAKIFBANK ANAFARTALAR ŞUBESİ (Şube Kodu: 065), ANKARA nezdindeki 00 15800 728 258 7835 No’lu hesap) No’lu banka hesabına aşağıda belirtilen lisans ücretinin ödendiğine ilişkin banka dekont aslı (Turnuvalarda Lisans Başvuru Masası’na doğrudan yapılan başvurularda nakit de kabul edilmektedir)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf (arkasına isminizi yazınız).
  • Nufüs cüzdanınızın iki yüzünün de okunaklı fotokopisi
  • Yukarıdaki belgeleri içine koyacak üzerinizde tam adınızın yazılı olduğu bir zarf

Lisans kartlarının zamanında sporcuya iletilememesi halinde ibraz için form ve dekont fotokopilerinin saklanması önemle rica olunur. Bu form ve dekont fotokopisi, lisans başvurusu yerine geçecektir.

Lisans başvurunuzu bir TBF Turnuvası öncesinde doğrudan Lisans Başvuru Masası’na yapacaksanız, kolaylık olması açısından TBF Lisans Formu‘nu mümkünse önceden yazıcınızda basınız ve doldurunuz. Bu mümkün değilse Turnuva kayıt masası yanında açılacak olan Lisans Başvuru Masası’ndaki boş formlardan doldurabilirsiniz (fakat formdaki bazı soruları aklınızdan yanıtlayamayabilirsiniz. Bu nedenle bilgileri önceden not etmeniz önerilir).

Lisansı Olan Sporcular İçin Lisans Yenileme:

Daha önceki yıllarda bireysel veya kulüp lisansı almış sporcular, lisanslarını iki şekilde yenileyebilirler:

  1. Her hangi bir TBF Turnuvası öncesinde açılacak Lisans Bankosu’na, lisans kartları ve lisans yenileme ücretleri (nakit veya banka dekontu) ile birlikte başvurabilirler, veya
  2. TBF’nin yukarıda belirtilen banka hesap no’suna kendi durumlarına uyan ödemeyi yaparlar ve Lisans no ve isimlerinin açık olarak belirtildiği banka dekontunun aslını TBF’ye posta ile gönderebilirler.

Önemli Notlar ve Sıkça Sorulan Sorular:

  • İndirimden faydalanacakların ilgili belgeyi de (öğrenci, devlet memuru, emeklilik, vs) diğer belgelerle beraber yollaması gerekmektedir.
  • Lisans işlemlerinizi bireysel olarak yapabildiğniz gibi, üyesi bulunduğunuz tüm kulüplerde görevlendirilecek kişiler kanalı ile topluca da yaptırabilirsiniz.
  • Lisans ücretinin yatırıldığının kontrolu ancak dekont üzerinde isim bulunması halinde mümkün olabilecektir. Bu nedenle, ücretlerin topluca yatırılması halinde dahi tüm isimlerin açıkça dekont üzerinde belirtilmesi zorunludur.
  • Lisansların düzenlenmesi sorumluluğu TBF’ye aittir. Dolayısı ile TBF’den alınmamış lisansların geçerliliği yoktur.

Kulüp Lisansı:

Kulüpler,

  • Takım kadrolarındaki sporcuların isim ve lisans detaylarını içeren listeyi,
  • Kadrolarında lisanssız sporcu varsa, bu sporcular için yeni lisans çıkartılması için gerekli belgeleri (belge detayları Bireysel Lisans bölümünde verilmiştir),
  • Lisanssız sporcular için yukarıda belirtilen Kulüp Lisansı ücreti + kart ücreti; Bireysel lisansı olan sporcular için ise Kulüp Lisans bedeli ile bireysel lisans bedeli arasındaki farkın (Kulüp Lisanslarında öğrenci vs indirimi uygulanmamaktadır) yatırıldığına ilişkin banka dekontunu,

bulundukları ilin Federasyon temsilcisine iletmeleri gerekmektedir. İllerdeki başvuruları toplayan Federasyon Temsilcileri; tüm belgeleri TBF Genel sekreterliğine iletecek, ve takım listelerini de bilgi için on-line kaydedeceklerdir.

Bireysel ve kulüpler arası oyuncu transferleri:

  1. Bireysel Sporcu Transferi

    Her hangi bir kulüp ile ilişkisi bulunmayan bireysel lisanslı sporcular, her yıl 1 Nisan – 31 Temmuz tarihleri arasında transferin yapıldığı yıl için geçerli Kulüp lisans ücretinin TBF banka hesabına yatırıldığına ilişkin dekontu TBF’ye ibraz ederek diledikleri kulübe transfer olabilirler.

  2. Kulüplerarası Sporcu Transferi

    Sporcu; Lisanslı sporcusu bulunduğu bir kulüpten başka bir kulübe, 16–31 Temmuz tarihleri arasında (bölge elemelerinin tamamlanmış olması kaydı ile) aşağıdaki belgeleri TBF’ye ibraz ederek transfer olabilir:

  • Başka bir kulübe transfer olmalarında sakınca olmadığına ilişkin eski kulüplerinden bir resmi belge, ve
  • Transferin yapıldığı yıl için geçerli Kulüp lisans ücretinin 20 (yirmi) katının TBF banka hesabına yatırıldığına ilişkin banka dekontu.

Kulüplerarası sporcu transferi bir yıl içinde 2 (iki) sporcu ile sınırlıdır.

Kulüplerinin onayı olmaksızın başka bir takımın maçında yer alan sporcunun oynadığı takım Kulüplerarası Şampiyonadan diskalifiye edilir ve sporcu Disiplin Kuruluna sevk edilir.

Tüm bireysel sporcu ve Kulüp lisansları (sporcu ile kulüp arasında özel anlaşma olmadığı takdirde) her yıl 31 Ağustos tarihine kadar geçerlidir.

Osman İkinci
Osman İkinci Aralık 9, 2009 16:19
Yorum yazın

Yorum yok

Bu yazı için henüz yorum yapılmamış.

Yazıyla ilgili yorum ve düşüncenizi ekleyebilirsiniz.

Yorum yazın
Yorumları Göster

Yorum yazın

<